**** ПАЗАРУВАЙ НА ИЗПЛАЩАНЕ С TBI PAY! ****

Вземи на изплащане стоката, която желаеш, веднага! Получаваш одобрение от 15 мин. до 2 часа, за срок от 3 до 36 месеца и за суми от 100 до 10 000 лв. За повече подробности виж линка по-долу!

Многозонов безжичен, програмируем стаен термостат COMPUTHERM Q8RF

Computherm безжичен дигитален програмируем термостат за няколко кръга Q8RF

Основният комплект съдържа два термостата и едно приемно устройство.

 • При необходимост оборудването може да се увеличи с още два термостата (Q8RF-TX).
 • Приемникът получава сигнали от термостатите, управлява котела и дава сигнал на зоновите вентили да затварят/отварят(максимум четири зонови клапана).
 • Разделянето на отоплителната инсталация на зони позволява независимото отопление на отделните зони,но при необходимост може да се отопляват и всички зони едновременно,и така се осигурява въможност да бъдат отоплени тези помещения,които и когато има нужда.
 • Между стайните термостати и приемното устройство съществува радиочестотна връзка и не е необходимо полагането на кабел за връзка между термостатите и котела
 • Приемното устройство и термостатите имат отделно свой код за сигурност и затова чужди външни радиочестоти не могат да смущават сигурната работа на уреда.

Стайните термостати COMPUTHERM Q8 RF са способни да управляват по-голямата част от предлаганите на пазара котли и камини. Лесно се подключва и поема управлението на всеки газов, пелетен, електрически котел и климатични инсталации, които се подключват с помощта на двужилен кабел, независимо дали управляващото напрежение е 24 V или 230 V.  Термостатите могат да се програмират според вашата необходимост и то така, че отоплителната инсталация, в желаното от вас време и температура, да затопля вашия дом или офис, като същевременно осигурява висок комфорт и икономичност.


Възможността да се пренася термостата има следните предимства:

• Няма необходимост от кабел, което е голямо преимущество при обновяване на вече построена сграда;

• По време на експлоатация може да се определи оптималното положение на термостата;

• Има голямо преимущество и тогава, когато в различните часове от денонощието трябва да се регулира температурата в различните помещения, например през деня - в хола и дневната, а през нощта – в спалнята или детската. Сигналът от термостата на открито сe разпространява на разстояние 50 м. Тази дистанция в сграда може значително да се намали, особено ако на пътя на вълните има метални конструкции или стоманобетон. Чувствителността на термостата може да се настройва на ±0,1°C, на ±0,2°C (заводска настройка) или на ±0,3°C. Под тази величина трябва да се разбира температурната разлика, която е между настроената и реално измерената температура. При основната заводска настройка /чувствителността на включване е ±0,2°C, в режим на отопление/ например, ако термостатът е настроен на 20,0°С, той ще включи управляваното от него устройство при температури по-ниски или равни на 19,8°С, а при 20,2°С - съответно ще го изключи. В режим на охлаждане термостатът сработва точно на обратно. Термостатът има функция за защита на циркулационната помпа: ако не се налага в продължение на повече от 24 часа котелът да се включва в съответствие със зададената му програма, то стайният термостат дава сигнал за включване на котела веднъж в денонощието в 12 часа и 00 мин. всеки ден.  Термостатите на COMPUTHERM Q8 RF могат да бъдат сложени във всички стаи. Най-целесъобразно е да го поставите в стаята, в която постоянно или по-дълго стоите, така че да попада в естественото движение на въздуха, но без да е изложен на течение, на пряка слънчева светлина или горещ въздух, както и до хладилник или до комин. Оптималната височина е 1,5 м. от пода на крака или закачен на стена. Важно! Ако в стаята, където се намира термостатът, радиаторните вентили имат термостатна глава, то трябва да смените с ръчни термоглави или да оставите на максимална температура. В противен случай термоглавата може да пречи на настройката на температурата в целия апартамент. Сигналът от термостата на открито сe разпространява на разстояние 50 м. Тази дистанция в сграда може значително да се намали, особено ако на пътя на вълните има метални конструкции, или стоманобетон.


Сигурна доставка до цялата страна чрез Еконт


- Направи запитване за продукт чрез ✅ ФОРМАТА ЗА КОНТАКТ ✅

- Контакти магазин ☎️ТУК!  

- Телефон консултация продукти: 0988 888 286

Напишете отзив

лв.
Размер на кредита
Месечна вноска
Общо дължима сума
Оскъпяване
ГЛП
ГПР

Онлайн кандидатстване за кредит

 • Наличност: В наличност
 • 207.00лв.


Кредитен модул TBI Bank 19.68

Само за 19.32 лв. на месец

Кредитен модул UniCredit

Подобни продукти

Извън наличност
Марки, с които работим:       ALFA PLAM - п...
Марки, с които работим: DEFRO

Марки, с които работим: DEFRO

Обадете се за цена

ИЗВЪН НАЛИЧНОСТ
Пелетна камина MBS 18
Климатик SENDO AEGEAN

Климатик SENDO AEGEAN

Обадете се за цена

Термопомпа AUX сплит