**** ПАЗАРУВАЙ НА ИЗПЛАЩАНЕ С TBI PAY! ****

Вземи на изплащане стоката, която желаеш, веднага! Получаваш одобрение от 15 мин. до 2 часа, за срок от 3 до 36 месеца и за суми от 100 до 10 000 лв. За повече подробности виж линка по-долу!

Марки, с които работим: DEFRO

В МОМЕНТА НЯМА ЗАРЕЖДАНЕ НА КОТЛИ DEFRO!!!


Към всички котли DEFRO се прилагат най-строгите изисквания за НАДЕЖДНОСТ и БЕЗОТКАЗНОСТ, БЕЗОПАСНОСТ, УДОБСТВО НА ИЗПОЛЗВАНЕ и ЕКОЛОГИЧНОСТ. Котлите DEFRO са продукция на НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОИЗВОДИТЕЛ на котли в Полша, с над 35-годишна история и световно известно име. Вижте ВИДЕО.


Уникалните котли на твърдо гориво DEFRO съчетават в себе си простота на обслужване при минимална себестойност на получаваната топлинна енергия. Надеждни и безотказни, тези съвременни котли с европейско качество се изготвят на напълно автоматизирани производствени линии на компанията DEFRO в Полша.

 Икономичността на отоплението при използване на котлите на твърдо гориво DEFRO е съпоставима с икономичността на газовото отопление на участъците, разположени в непосредствена близост от газовите магистрали. В сравнение с традиционните котли на твърдо гориво, дизеловите котли или електрическото отопление, топлината, получавана с помощта на котлите DEFRO е най-икономична. Котлите осигуряват КПД до 92%, при това гарантирайки пълно изгаряне на горивото.

Най-разпространеният вид гориво за всеки автоматизиран котел на твърдо гориво са фракционираните въглища. Котлите на твърдо гориво DEFRO, освен въглищната фракция «Еко-грах», в автоматичен режим позволяват също да се изгаря смес между "еко-грах" и отсевка, а някои модели – пелети, въглищен прах (фракция 0-5 мм) в чист вид, и даже отпадъци от зърнопреработката. Всички модели в ръчен режим се справят прекрасно с въглищна фракция «Грах» (5-50 мм), а също с обикновени въглища, дърва и талаш.

Не само съществената икономия и високата безопасност, но и способността на автоматичните котли DEFRO да работят в ръчен режим даже при изключване на електрозахранването (в това число за продължително време) им позволяват да изглеждат за предпочитане в сравнение с дизеловите, газовите и, разбира се, електрическите котли, които при изключване на електрозахранването просто спират да произвеждат топлина.

 Автоматиката и конструкцията на котела DEFRO осигурява максимална безопасност при експлоатацията и обслужването му, съгласно европейските стандарти за безопасност. При зареждане с  въглища, котелът автоматично изключва системата за подаване на въздух, изключвайки по такъв начин попадането на дим от пещта на котела в бункера с въглища, а също и разпрашаване на въглищата. Бункерът с гориво има двойна защита от възпламеняване. Котелът е защитен от прегряване над 95°С  - автоматиката няма да допусне повишение на температурата в котела и ще го защити от кипене.

Съвременните контролери на автоматичните котли на твърдо гориво DEFRO са способни сами да управляват системата за отопление и снабдяването с топла вода на дома ви. Системата управлява подгряването на топлата вода, помпите на системата за отопление и подовото, контролирайки температурата вътре в помещението. Автоматиката осигурява пълна пожарна безопасност, а също така може да поддържа температура в дома по зададен от вас режим на работа, затопляйки къщата до зададената температура към нужния ви момент, и понижавайки температурата в периода на отсъствието ви. В котлите е предвиден режим за приоритетно нагряване на топла вода. С помощта на допълнителен стаен регулатор може да се контролират и променят всички параметри на котела направо от стаята, без да влизате в котелното помещение. 

 Котлите DEFRO управляват до 4 циркулационни помпи. Това може да са: помпа на централното отопление (радиоатори, лири за баня и др.), помпа на БГВ (бойлер), помпа на подово отопление и рециркулационна помпа (за бърз достъп до топла вода при отдалечени в инсталацията консуматори).

Автоматиката на котела практически изключва необходимостта от участие на човека в процеса на отопление, а конструктивните особености позволяват неговото участие в обслужването да е минимално.

Обслужването на котела се извършва средно 1-2 пъти в седмицата, като заема не повече от 10 минути. Бункерът за горивото има удобна наклонена вратичка за зареждане с въглища от чували, а самият котел е снабден с няколко вратички на лицевата страна за по-удобно изчистване на нагара. Цялото регулярно обслужване на котлите DEFRO се свежда до напълване на бункера с гориво според необходимостта и отстраняване на натрупалата се в процеса на експлоатация пепел.

 Универсалността на конструкцията и повишената безопасност на котлите DEFRO позволява да се монтира котел вътре в къщата (например, в мазето, гаража и даже в отделена за котелно помещение стая на къщата), без необходимост от изграждане на отделно стоящи котелни.

В продуктовата гама на автоматичните котли DEFRO са представени редица модели, с мощност от 12 до 250 и повече киловати. В зависимост от размера на вашето помещение и предпочитанията за горивото, в продуктовата гама котли DEFRO ще се намери модел, максимално съответстващ на вашите потребности. Котелът може да работи устойчиво и ефективно в голям диапазон от мощности (от 10-20% до 110% от номиналната мощност), което позволява той да бъде експлоатиран ефективно в течение на целия отоплителен сезон. В случай на значителна потребност от топла вода, котелът може да бъде използван изключително за нагряване на водата - даже през лятото. Особено удобни за това са пелетните модели котли DEFRO DUO PELLET, тъй като те са снабдени със система за автоматично разпалване и могат да бъдат експлоатирани целогодишно.

 Котлите DEFRO са екологично чист източник на топлина. Те осигуряват максимално пълно изгаряне на въглищата и по изхвърлянето на замърсяващи вещества съответстват на Европейския екологичен клас «А». Тоест, димните газове са прозрачни, около дома не се натрупват сажди.

Превъзходният дизайн на котлите DEFRO «Нова линия», пуснати в производство през 2010 година, има стилен външен вид и ще стане украшение за вашето котелно. DEFRO опровергава стереотипа, че котелът може да изглежда както и да е. Котлите DEFRO са не само “сърцето” на вашата система за отопление, но и елемент на стил и престиж.


 Защо да изберем DEFRO: 

Сигурно се питате на какво трябва да обърнете внимание, когато купувате котел, така че да можете да го използвате в дългосрочен план.

На първо място това е издръжливостта и дебелината на използваните в производството материали, качеството на заварките и в последствие правилната експлоатация. Разбира се, не трябва да забравяме и конструкцията на котела, но като цяло тези три неща са достатъчни, за да издържи. А колко би трябвало да издрържи? За хората това означава да може да издържи минимум 20 години.

Здравината на котела е важна, ако на котела гледаме като дългосрочна инвестиция, която да можем да използваме минимум 20 години. А не като на продукт, който да изкара до следващия сезон и който е по-евтин. Затова е грешно да се интересуваме от цената на даден продукт, без да се интересуваме какво ни се предлага срещу тази цена.

ПЪРВАТА НАЙ-ВАЖНА ХАРАКТЕРИСТИКА

Както вече казахме, това е качеството на използваните материали при производството. Важно е стоманата да притежава сертификат за производство на котли и съдове под налягане и с дебелина не по малка от 6мм. Котлите DEFRO са изработени от сертифицирана стомана P265GH на един от най-известните производители US STEEL Kosice SRO.

ЗАВАРКИ И ОБРАБОТКA

Това е второто нещо, на което е необходимо да се обърне внимание. Ако се вгледате в един котел, отвън не виждате заварки, но когато отворите вратата и погледнете отвътре - тя се вижда. Няма нищо по-отвратително от това да дадете много пари и да видите лошата работа по него отвътре, както и лошо обработените му ръбовете.

Заводът на DEFRO разполага с автоматични линии за лазарно и плазмено рязане, заваръчни роботи 3-то поколение, с център за CNC обработка и център за пластична CNC обработка, чрез които се гарантира високо качество и повтаряемост на продуктите. Така, че с покупката на котел DEFRO НЕ рискувате да имате необработени ръбове, лоши заварки и излишни украшения, на които може да се порежете.

Когато купувате котел, замисляли ли сте, че купувате стотици килограми стомана (чугун) ?

При покупката на котел DEFRO ще получите повече материал за по-малко пари.

Можем да докажем това. Примерът по-долу ще ви покаже колко ще струва 1 кг. вложен материал, ако си купите DEFRO.

Котел KDR25

Цена: 1954 лв.

Тегло: 368 кг.

Цена на 1 кг вложен материал: 1954/368=5,30 лв/кг

Значи излиза, че стойността на 1кг. вложен материал от котел КДР 25 ще струва 5,30 лв.

Изчислете кое е по-добре:

При модели на други производители се получава цена между 7,60 лв. - 8,50 лв. за кг. вложен материал.

Така доказахме защо другите котли са по-евтини, защото имат по-малко вложени материали и по-малка нагрявна повърхност.

Необходимо ли е да има повече материал?

Да, това е необходимо, по този начин котелът:

1. Усвоява повече топлинна енергия

2. Устойчив е на резки температурни промени, предимство пред чугунения котел.

3. Ще издържи по-дълго на влиянието на вредни вещества, получени при горенето. Когато е по-дебела стоманата, вредни вещества, получени при горенето, могат да го повредят много по-късно.

4. По-голямото тегло има един единствен недостатък, по-труден монтаж в котелното помещение.


 КАКВО ОЗНАЧАВАТ РАЗЛИЧНИТЕ КЛАСОВЕ В КЛАСИФИКАЦИЯТА НА КОТЛИТЕ ЗА ТВЪРДО ГОРИВО?

Клас 3 съгласно предишния стандарт, установен през 2002 г. като най-високия, в момента е най-ниският клас. Тази категория включва по-голямата част от понастоящем произведените котли с автоматична подаваща система и с ръчно подаване. Но поради технически причини горните котли за зареждане с гориво не са в състояние да отговорят на изискванията за емисиите.

Четвъртият клас, въведен от стандарта за 2012 г., е междинен клас. С малко усилия и благодарение на незначителни промени в конструкцията на топлообменниците, автоматичните котли на въглища отговарят на изискванията за емисии и енергия, установени за устройства от този клас - 4.

КАКВО Е КЛАС 5 В КЛАСИФИКАЦИЯТА НА КОТЛИТЕ ЗА ТВЪРДО ГОРИВО?

Клас 5, въведен от ревизирания стандарт PN EN 303-5, е най-добрият клас, където са в сила най-строгите изисквания за емисиите и ефективността и само най-добрите устройства в Европа могат да се справят с тях. Котелът, който отговаря на 5 клас, е гаранция за най-ниски емисия на СО, прахови частици и други вредни газове в атмосферата и най-висока ефективност, което води до значително по-нисък разход на гориво. В допълнение, устройствата от този клас често са обхванати от програмата за субсидиране на котела и инсталацията.

КАКЪВ Е ПРОЦЕСЪТ НА ИЗДАВАНЕ НА СЕРТИФИКАТ ЗА КОТЛИ НА ТВЪРДО ГОРИВО?

Класът на котела се издава въз основа на резултатите от тестовете на устройството. Те трябва да отговарят на стандарта: PN EN 303-5: 2012. Такъв тест може да се извърши само от субект с настоящата акредитация на Полския център за акредитация (PCA). Потвърждаването на тестването за съответствие със стандарта е сертификат, издаден от звено, акредитирано от PCA.

КАКВО ДА ТЪРСИТЕ ПРИ ЗАКУПУВАНЕ НА КОТЕЛ ЗА ТВЪРДО ГОРИВО?

Когато избирате котел, обърнете внимание на информацията, придружаваща устройството. Ако се дава даден клас, трябва да се провери в съответствие с кои стандарти - понастоящем валидни или предишни. Струва си да се отбележи дали информацията е пълна, т.е. засяга както ефективността, така и емисиите, и най-важното, дали сертификатът е издаден от звено с акредитация на PCA. Причината е, че някои производители поръчват изследвания и тестове в лаборатории, които нямат такава акредитация и след това представят сертификат, който е невалиден.


ЧЕТИРИПЪТЕН СМЕСИТЕЛЕН ВЕНТИЛ ПРИ КОТЛИТЕ DEFRO:

Често подценяван и слабо известен, четирипътният вентил всъщност е изключително важна част от всяка високоефективна отоплителна система. Той внася сигурност, комфорт и ефективност.

 Сигурност - вентилът не позволява в котела да навлиза студена вода, което е основен причинител на евентуален конденз, съпътствано с недобро изгаряне. Това води до намаляване на живота и ефективността на котела;
Комфорт - поради рязко намалената температура на котела (горивната среда) при горенето започват да се отделят окиси, които впоследствие се наслагват по конструкцията на котела (т.н. шлака) и налагат по- честото му чистене. Вентилът също така позволява поток с оптимална температура на подаването, което предотвратява презатопляне на помощенията от инертността на отоплителните тела и котела.

 Ефективност - четирипътният вентил осигурява прецизно дозиране на топлината, което от своя страна е свързано с намаляване на разхода. Най- лесна представа за работата му можем да изградим чрез круиз-контрола на автомобилите. Прецизното регулиране на свършената от двигателя работа във всеки момент от време поддържа комфортната за нас скорост без превишаването или недостига й в условия на изкачване, спускане или ускорение. Защо това са загуби? За да възвърнем комфортната си зона, ще е необходимо да се свърши допълнителна работа, която от своя страна е свързана с разход на енергия (съпротивление на въздуха, използване на спирачна система, триене и др.). В нашата отоплителна система това е охлаждането на помещенията (изкуствено и естествено). Освен че вентилът предотвратява подобни загуби и разход на енергия, той осигурява оптимална работна температура, което от своя страна значи възможно най- ефективно горене през целия период на работа.


Телефон за връзка с нас: 0988 888 286 


Нашата Facebook страница: E-Solar - Пелетни камини, слънчеви бойлери


Напишете отзив

  • Наличност: Извън наличност
  • Обадете се за цена

Подобни продукти

Купи на кредит с UniCredit, TBI, ДСК, Париба
Извън наличност
Извън наличност
Извън наличност
ИЗВЪН НАЛИЧНОСТ!!!
Извън наличност
ИЗВЪН НАЛИЧНОСТ
ИЗВЪН НАЛИЧНОСТ
ИЗВЪН НАЛИЧНОСТ
Извън наличност
ИЗВЪН НАЛИЧНОСТ
ИЗВЪН НАЛИЧНОСТ
ИЗВЪН НАЛИЧНОСТ
ИЗВЪН НАЛИЧНОСТ
ИЗВЪН НАЛИЧНОСТ
ИЗВЪН НАЛИЧНОСТ
ИЗВЪН НАЛИЧНОСТ