**** ПАЗАРУВАЙ НА ИЗПЛАЩАНЕ С TBI PAY! ****

Вземи на изплащане стоката, която желаеш, веднага! Получаваш одобрение от 15 мин. до 2 часа, за срок от 3 до 36 месеца и за суми от 100 до 10 000 лв. За повече подробности виж линка по-долу!

Слънчев панел - колектор VIESSMANN Vitosol 200-FM

СЕЛЕКТИВЕН СЛЪНЧЕВ ПАНЕЛ VIESSMANN

 Система ThermProtect - защита от прегряване

*НЯМА В НАЛИЧНОСТ!


Вижте и модел VIESSMANN Vitosol 100-FM ТУК

Vitosol 200-FM: високоефективен плосък колектор със специално абсорбиращо покритие ThermProtect за защита от прегряване. ThermProtect осигурява при Vitosol 200-FM и по-висока ефективност в сравнение с конвенционалните плоски колектори, тъй като позволява и гъвкаво димензиониране на инсталацията.


Интелигентното покритие на абсорбера предпазва колекторите от прегряване. Патентованата от Viessmann техника ThermProtect изключва слънчевите колектори при достигане на определена температура. При температури над около 75 °C се променя кристалната структура на абсорберното покритие, многократно се повишава топлинното излъчване и се намалява мощността на колекторите. Така максималната температура на колекторите e значително по-ниска и се предотвратява образуването на пара в соларния кръг.

С понижаването на температурата на колекторите кристалната структура на покритието се връща в първоначалното си състояние. След което отново повече от 95 процента от слънчевата енергия се абсорбират и преобразуват в топлина. Останалите пет процента се отразяват. Промяната на кристалната структура е обратима без ограничение и функцията остава трайна във времето на експлоатация. 

Мощният плосък селективен колектор Vitosol 100-FM е идеалното допълнение и за всяка отоплителна инсталация: Средногодишно слънчевите колектори произвеждат до 60 % от енергията, необходима за подгряване на топла вода, а могат да се използват и за подпомагане на отоплението. В комбинация с кондензен котел, благодарение на слънчевата енергия може да се спести дори до 1/3 от необходимата годишна енергия за отопление и топла вода.

Присъединителен сет - 154 лв.

Атрактивни на всички покриви

Vitosol 200-FM е правилният избор, когато искате рамката на колектора да е боядисана в избран от Вас цвят по RAL. Стандартно рамката е лакирана в тъмно синьо и пасва на почти всички видове покриви.

Интегриране в покрив - За хармонично вграждане на колекторите в покрива трябва да използвате Vitosol 200-FM, Tип SV2G (вертикален) или Тип SH2G (хоризонтален). 

Трайна плътност и добра изолация

Непрекъснатата извита алуминиева рамка и безшевното захващане на стъклото гарантират трайна плътност и висока стабилност на колекторите. Задната страна на колекторите е устойчива на удар и корозия. Високоефективната топлоизолация намалява топлинните загуби особено през преходните сезони и зимата. 

Лесен монтаж

Колекторите се монтират изключително лесно. Вградените изводи на тръбите за подаване и връщане позволяват опростен и сигурен монтаж на големи колекторни полета посредством гъвкави щекерни връзки от неръждаема стомана. До 12 слънчеви колектора могат лесно и бързо да се свържат в едно колекторно поле. Плоските колектори са универсални по отношение на монтажа, подходящи за монтаж върху скатни покриви, вграждане в покрива или за свободно стоящ монтаж например
върху плоски водоравни покриви. Опростените системи за монтаж на Viessmann са статично изпитани и направени от устойчиви на корозия елементи от неръждаема стомана и алуминий.


Предимства на селективен колектор Vitosol 100-FM, тип SV1F (вертикален), ThermProtect, със защита от прегряване:
● Eдна сигурна инсталация с минимално обслужване
● Гарантирана дългогодишна работа, не само на колекторите, но и на инсталацията.
● Без нужда от разтоварване на бойлера ръчно при спиране на тока
● Без UPS
● Край на прегряване на колекторните полета
● Край на често допълване на соларна течност в инсталация без консумация
● Край на преоразмеряване на разширителни съдове

  • ✅ Край на прегряването и образуването на пара при недостатъчно отнемане на топлина
  • ✅ По-висока ефективност за подпомагане на отоплението и подгряването на битова гореща вода
  • ✅ С универсално приложение за монтаж на скатни и водоравни покриви, както и за монтаж на фасади
  • ✅ Мощни плоски колектори със специално покритие на абсорбера ThermProtect за защита от прегряване
  • ✅ Възможно е хоризонтално или вертикално разположение на колекторите


ThermProtect: При стойности над температурата на изключване се променя кристалната структура на абсорбиращото покритие, повишва се многократно отразяването на слънчевата светлина и се редуцира мощността на колектора. Така се постига значително по-ниска температура на стагнация и се предотвратява образуването на пара в соларния кръг. 

Сигурна доставка до цялата страна чрез Еконт

Възможност за разсрочено плащане с UniCredit и TBI

 Направи запитване за продукт чрез ✅ ФОРМАТА ЗА КОНТАКТ ✅

- Контакти магазинТУК!


Facebook: E-Solar - Пелетни камини, слънчеви бойлери  

Напишете отзив

лв.
Размер на кредита
Месечна вноска
Общо дължима сума
Оскъпяване
ГЛП
ГПР

Онлайн кандидатстване за кредит

  • Наличност: Извън наличност
  • 2,280.00лв.


Кредитен модул TBI Bank 19.68

Само за 212.80 лв. на месец

Кредитен модул UniCredit

Подобни продукти

Купи на кредит с UniCredit, TBI, ДСК, Париба
Термопомпи Di Calore