**** ПАЗАРУВАЙ НА ИЗПЛАЩАНЕ С TBI PAY! ****

Вземи на изплащане стоката, която желаеш, веднага! Получаваш одобрение от 15 мин. до 2 часа, за срок от 3 до 36 месеца и за суми от 100 до 10 000 лв. За повече подробности виж линка по-долу!

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЛЪНЧЕВИТЕ СИСТЕМИ

Каква соларна система да изберем?

 

Инвестицията в соларна система се изплаща в рамките на няколко години. България има слънцегреене с променлива интензивност и съгласно изследванията на БАН варира в зависимост от съответния регион от 1400 до 1700 kWh/m2. Така че, навсякъде в страната слънцегреенето е подходящо за монтиране на соларни системи, които на средногодишна база покриват до 70% от нужната енергия за подгряване на битова вода, а през лятото дори 100%. Инсталирането на енергийно ефективно решение за подгряване на битовата вода – поставянето на соларна система, ще реализира реална икономия от сметките и ще направи домакинството ви по-независимо от растящите цени на електроенергията. Изчислено е, че повече от половината от ползваната топла вода е необходима в банята, 1/3 е за пералнята, а останалата част - в кухнята. Инвестирането именно в такава слънчева система може да спести поне 30-40% и от разходите за отопление. Комбинираните инсталации подпомагат отоплителната система през зимата и подряват водата за басейна през лятото.  

Как да изберем?

Като начало се установява какъв обем ще бъде бойлерът. Капацитетът, който ще изберете, зависи главно от колко човека се състои домакинството и от личните изисквания за количество топла вода. Ако до момента старият бойлер е бил загряван от електричество, газ или твърдо гориво, то соларният бойлер е препоръчително да бъде вече с по-голям обем. Така ще има и много по-голям потенциал за усвояване на слънчевата енергия, а в облачно и студено време, когато соларният добив е по-нисък, ще остава достатъчно количество топла вода за подсигуряване на комфорта без доподгряване от допълнителен топлоизточник (като ток или газов котел). Следващата стъпка е да се определи колекторната площ с количествата топла вода, които тази площ е в състояние да подгрее. Това количество може да варира според местоположението на инсталацията и консумацията. Също е важно да се отчете изложението и наклона на покрива. Когато соларната инсталация ще се монтира на място, което значително се различава от оптималните условия за монтаж, т.е. южно изложение, наклон: 45°, то размерът на колекторната площ се преизчислява със съответен корекционен фактор.

Има 2 вида слънчеви колектори:

-          - Плоските слънчеви колектори представляват метална кутия със стъклен капак (остъкление) и цветна плоча вътре, която служи за абсорбатор на слънчевите лъчи. Стените и дъното на колекторите са изолирани, за да се намали загубата на топлина. Лъчите на слънцето достигат до абсорбаторите, което ги загрява и така радиацията се превръща в топлина, предавана на топлопреносния флуид, преминаващ през тръби, прикрепени към абсорбатора. Плоските слънчеви колектори са отлично решение за жилищните сгради и котелните инсталации на бизнес помещенията. Препоръчват се при по-мек климат, тъй като самите колектори са по-големи като площ, които по-трудно се изолират при студено време. По отношение на механични въздействия, като например градушки, генерално плоските селективни колектори са много по-устойчиви заради специално структурираното предпазно стъкло.

-             -  Вакуумно-тръбните модели се базират на високо ефективен метод за директно затопляне на водата от слънцето, посредством топлообмен в система от вакуумни тръби със специално покритие. При термосифонните соларни системи не се изискват допълнително помпа и тръби за осъществяване циркулацията на водата между соларния колектор и водосъдържателя. При тези модели соларният колектор и водосъдържателят са свързани в едно цяло. Пълненето с вода се осигурява посредством спомагателен разширителен съд, монтиран върху водосъдържателя. За случаите, в които е необходимо допълнително загряване на водата, е добавен електически нагревател с вградена термозащита. Материалът на водосъдаржателя е неръждаема стомана. Вакуумните тръби на колектора имат минимум 15 години ефективност и издържат на градушка с размер на ледените късове до 25 мм. Стойката се изработва под 40 градуса наклон и при правилен монтаж осигурява оптимално осветяване на вакуумните тръби и респективно бързо загряване на водата. За нормалното функциониране на системата и осигуряване на достатъчно налягане на топлата вода в смесителната батерия е необходимо да има денивелация от над 3 метра между нея и водосъдържателя.

 

ТЕЛЕФОН ЗА КОНСУЛТАЦИЯ СЪС СПЕЦИАЛИСТ: 0988 888 286 


ВСИЧКИ СЛЪНЧЕВИ СИСТЕМИ СА С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ И НА ИЗПЛАЩАНЕ.


Facebook: E-Solar - Пелетни камини, слънчеви бойлери



Напишете отзив

  • Наличност: В наличност
  • Обадете се за цена

Подобни продукти

Купи на кредит с UniCredit, TBI, ДСК, Париба
Извън наличност
 Кои сме ние

Кои сме ние

Обадете се за цена

Марки, с които работим:              ALFA PLAM - п...
Инструкция за соларни системи