**** ПАЗАРУВАЙ НА ИЗПЛАЩАНЕ С TBI PAY! ****

Вземи на изплащане стоката, която желаеш, веднага! Получаваш одобрение от 15 мин. до 2 часа, за срок от 3 до 36 месеца и за суми от 100 до 10 000 лв. За повече подробности виж линка по-долу!

Стайните термостати - удобство или необходимост

Една от следващите стъпки след монтирането на пелетна камина/котел е и поставянето на стайни термостати. Препоръчваме ги като най-подходящи и при гледане на деца. Винаги знаеш и можеш да настроиш каква да бъде температурата в стаята - в която и да е стая! 

Разделянето на отоплителната инсталация на зони позволява независимото отопление на отделните зони, но при необходимост може да се отопляват и всички зони едновременно и така се осигурява въможност да бъдат отоплени тези помещения, които и когато има нужда. Как работи? Приемникът получава сигнали от термостатите, управлява котела и дава сигнал на зоновите вентили да затварят/отварят (максимум четири зонови клапана). Между безжичните стайни термостати и приемното устройство съществува радиочестотна връзка и не е необходимо полагането на кабел за връзка между термостатите и котела. Приемното устройство и термостатите имат отделно свой код за сигурност и затова чужди външни радиочестоти не могат да смущават сигурната работа на уреда.

Тъй като разходите за отопление са най-голямото перо в бюджета за комунални услуги не само за домакинствата, но и за бизнеса, с тези устройства ще можете да контролирате топлоотдаването и желаната температура в което и да е помещение. Така можете едновременно да имете и комфорта, за който сте мечтали, и същевременно да спестявате до 30% от сметките за отопление. 

Накратко, със стайния термостат регулирате отоплението в помещението/помещенията по въздух (т.е. при точно достигане на зададената от Вас желана температура, термостатът пали и гаси камината/котела/или термопомпата, което допринася за ефективността  на отоплителните уреди и води до икономия на гориво.

Има най-различни модели - програмируеми, непрограмируеми, жични, безжични, смарт WiFi термостати.

Личният комфорт и удобството са гарантирани!

Най-голямата полза от употребата на термостати е възможността да зададем различни температури за поддържане през деня/нощта и в периоди, когато няма никой в дадените помещения. При оптимизиране работата на отоплителната / охладителна система или уреди в дългосрочен план се използва значително по-малко енергия, което от своя страна води до значително нямаляване на сметките и икономия на средства.

При отопление се задава по-ниска температура през времето (работа, училище, ангажименти, почивки), когато не сме вкъщи, и в същото време можем да програмираме от разстояние през мобилния си телефон (при дигиталните термостати) желаната комфортна температура, когато се приберем у дома. Това води до икономия на енергия през времето, в което ни няма, и в същото време, когато се върнем вкъщи - ни чака уютен и топъл дом. Когато термостатът е в режим „отопление“ - ще се включи тогава, когато температурата на околния въздух е по-ниска от зададените градуси. И обратно - ако е в режим „охлаждане” - ще се включи тогава, когато температурата на заобикалящия го въздух е по-висока от зададената. 

Имайте предвид: всеки 10'С по-ниска зададена температура може да доведе до 10% по-ниска консумация на енергия, а от там и до 10% по-ниска сметка, което са реални спестени пари. Възможността за задаване на по-ниски температури, когато не сме вкъщи, през нощта или ако помещението се използва рядко, води до значителна икономия на енергия = пари. Същевременно, без това да води до дискомфорт за нас.

Програмируемите термостати / термоконторлери дават възможността за повишен комфорт през зимните сутрини удома. Задаването на по-ниски температури през нощта води до значителни икономии, а в същото време няма нищо по-хубаво от това, когато се излюпваме от топлото легло, да сме в комфортно топла стая. Температурата сме я програмирали в термостата и той спазва програмата постоянно или докато не я променим. Световната здравна организация препоръчва за здравословен сън 18'C. 


Тел: 0988 888 286

Facebook: E-Solar - Пелетни камини, слънчеви бойлери

Напишете отзив

  • Наличност: В наличност
  • Обадете се за цена

Подобни продукти

Термопомпи Di Calore